Tips & Guides – Spar på vandet

Få gode råd til, hvordan du kan spare på vandet til gavn for både din økonomi og miljøet

Der er flere løsninger for at spare på vandet, uden de store ændringer i hverdagens vaner.

Udskift f.eks. bruserarmaturer, håndvask- og køkkenarmaturer til et med termostat, der automatisk blander det varme vand til korrekt temperatur. Det er også muligt at vælge vandbesparende armaturer, hvor du ikke vil opleve et ringere vandtryk

Der er store besparelser at hente ved at udskifte en dryppende vandhane eller bruser. Det syner måske ikke af meget vand, men på et år bliver det alligevel til mange penge.

Ring og hør mere om en evt. bedre løsning i din bolig.

Vandberegner

Det er vigtigt at spare på vandet. Det kræver en stor indsats at bevare det rene drikkevand produceret af grundvand, og flere steder er vandressourcerne under stort pres – især omkring de større byer.

Klik på knappen og beregn dit vandforbrug og find ud af, hvor meget dit vandforbrug koster. Du kan teste, hvordan små ændringer i dine vandvaner kan påvirke dit vandforbrug – og måske blive inspireret til at spare på vandet i hverdagen.

Hjemmets største vandsyndere – toilettet

Du kan spare mange penge ved at udskifte dit gamle toilet med et nyt moderne Ifö toilet med stort og lille skyl – 4/2 liter. Du kan netop på Ifö’s hjemmeside beregne hvor stor besparelsen er ved en udskiftning.

(Kilder: HOFOR: Spareråd for varme – ifö: vandberegner)