Tips & Guides – Spar på varmeregningen

Få gode råd til hvordan du kan spare på varmen til gavn for både din økonomi og miljøet

Der er faktisk mange gode råd at hente når du gerne vil spare penge på varmeregningen.

​Sommerluk for varmen og nedsæt CO2-udledningen

Som almindelig parcelhusfamilie kan du spare op mod 1.000 kroner om året på varmeregningen ved at sommerlukke dit varmeanlæg. Og hvis du og alle andre varmebrugere sommerlukker, vil det samtidig kunne give massive besparelser på landets samlede CO2-regnskab.

Det er vigtigt, at du lukker for varmen på selve varmeanlægget og ikke blot skruer ned for ventiler/rumfølere i de enkelte rum.

Det er her vi, som eksperter på varme, kan hjælpe dig med at rådgive i korrekt sommerlukning.

Isolér husets varmerør

Isolering af husets varmerør og tekniske installationer er en af de billigste og nemmeste måder, hvorpå du kan spare penge på varmeregningen.

Der spildes hver dag rigtig mange penge på tab af varme ude i de danske hjem. Faktisk er det ikke helt unormalt, at boligejere betaler mellem 1.000 og 2.000 kroner for meget hvert år for varme, de ikke udnytter.

Nå du isolerer varmerør i kolde rum som fx loftsrum, krybekældre eller skunkrum, sparer du også miljøet for CO2.

Brug alle radiatorer i huset

Af hensyn til bygningen bør man holde alle værelser i boligen opvarmede – selv soveværelset og andre rum, som man normalt ville holde køligere end resten. Hvis man f.eks. vil sove koldt i soveværelset, bør man slukke for varmen inden man går i seng, udlufte godt og så tænde for varmen igen næste morgen.

I opholdsrum, såsom køkken, stue og soveværelse, anbefales det at have en temperatur mellem 18 og 21°C. Er der stor forskel på temperaturen i rummene, kan det resultere i træk og kolde vægge, fordi varmen automatisk vil strømme til de koldeste rum. Og træk fører som regel til et endnu højere varmeforbrug, eftersom luft i bevægelse føles koldere, end den nødvendigvis er, hvorfor man ofte vil skrue yderligere op for varmen for at kompensere.

Flere radiatorer i et rum, men samme temperatur

Flere radiatorer med lavere temperatur i rørledningerne giver samme varme, som hvis man kun bruger få radiatorer med høj varme. Det er til gengæld billigere at bruge 4 radiatorer 25% end at bruge 1 radiator 100%.

(Kilde: HOFOR, Spareråd for varme)